Konferencija Izazovi i mogućnosti rada s mladima u Hrvatskoj

Agencija za mobilnost i programe EU, Mreža mladih Hrvatske i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu 16. listopada 2017 organiziraju konferenciju na temu rada s mladima u RH

Rad s mladima predstavlja organizirani proces individualnog i društvenog razvoja mlade osobe te obuhvaća širok spektar aktivnosti koje se provode s mladima kroz neformalno i informalno učenje. Jedna od najčešće spominjanih tema u kontekstu rada s mladima je njegova profesionalizacija - rad s mladima je djelatnost koja je još uvijek nedovoljno akademski, ali i profesionalno razvijena. Sve je glasniji apel osoba koje rade s mladima, akademske zajednice i ostatka civilnog sektora za regulaciju statusa ove djelatnosti, stoga je ova konferencija posvećena raspravi o izazovima i mogućnostima rada s mladima s naglaskom na važnost njegove profesionalizacije. Toj raspravi ide u prilog i skorašnje predsjedanje Hrvatske Europskom unijom u kojem će mladi biti jedan od tematskih prioriteta. Na događanju će se okupiti svi ključni dionici sektora mladih, od predstavnika tijela državne uprave, akademske zajednice, do organizacija mladih i za mlade s ciljem rasprave o rješenjima koja unaprjeđuju institucionalni okvir za rad s mladima.

Konferencija Izazovi i mogućnosti rada s mladima u Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine, s početkom u 10 sati, u Kući Europe (Augusta Cesarca 4), a putni troškovi za sudionike izvan Zagreba refundiraju se sredstvima projekta. Svoj dolazak na konferenciju potvrdite na ovom linku do 12. listopada 2017.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, kontaktirajte e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Više saznajte OVDJE.