Uvod U Para Taekwando

18. studenog 2017. održati će se predstavljanje knjige Uvod U Para Taekwando autorice Martine Peranović

Uz obilježavanje Prve obljetnice osnivanja Hrvatskog para taekwondo saveza, održati će se i predstavljanjem knjige UVOD U PARA TAEKWONDO autorice Martine Peranović.
Kako i sama autorica navodi u predgovoru, knjiga je nastala kao rezultat promišljanja i uočavanja manjkavosti i nedostupnosti literature i stručne građe vezane uz sport osoba s invaliditetom, sa željom za svojevrsnom sistematizacijom prikupljenih znanja i informacija. Para sport je opći termin koji se koristi u definiciji sportova za osobe s invaliditetom i raznim tjelesnim i inelektualnim teškoćama. Sport ima vrijednost u životu gotovo svakog čovjeka, a s obzirom na terapijski učinak, posebice u životu osoba s invaliditetom.
Rehabilitacijski aspekti sporta ogledaju se na svim razinama, kako na tjelesnoj, tako i na mentalnoj i društvenoj razini. Broj osoba s invaliditetom koje se uključuju u neki oblik rekreacije a potom i u sportsko-natjecateljsku aktivnost u stalnom je porastu.
Ova je knjiga svojim sadržajem i formom jedinstvena je na svijetu te je zbog iskazanog interesa u pripremi englesko i njemačko izdanje. Knjiga predstavlja svojevrsni priručni udžbenik koji povezuje stručne spoznaje i terapijske aspekte sporta na jedan sistematičan i stručan način razumljiv trenerskoj i terapeutskoj struci a istovremeno građu približava i široj populaciji. Knjigu je moguće kupiti na predstavljanju. Sav prihod od prodaje knjige namijenjen je razvoju i promociji para taekwondoa u Republici Hrvatskoj.

Predstavljanje knjige i obilježavanje Prve obljetnice osnivanja Hrvatskog para taekwondo saveza održati će se u Combat centru Zagreb, Strojarska cesta bb (ex Gredelj), 18. studenog 2017. godine s početkom u 18.00 sati, a dolazak je potrebno potvrditi do 15.11.2017.