Odbor za studente s invaliditetom

Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI na 7. redovnoj sjednici Skupštine održane 23. svibnja 2012. godine donio je Odluku o osnivanju Odbora za studente s invaliditetom. Želja nam je da radom Odbora povežemo sve koji djeluju prema studentima s invaliditetom: fakultete, ministarstva, te udruge i ostale institucije koje rade u korist osoba s invaliditetom, kao i same studente s invaliditetom i djelatnike akademske zajednice.

Cilj uključivanja predstavnika institucija je izgradnja socijalnog partnerstva i stvaranje poticajnog okruženja za mlade s invaliditetom i promicanje važnosti uključivanja u sustav visokog obrazovanja. Razvoj suradnje nevladinog i vladinog sektora pozitivna je praksa Europske unije, što želimo zaživjeti i u Hrvatskoj.

Odbor za studente s invaliditetom razmatrat će aktivnosti koje provode udruge i institucije čiji su predstavnici dionici samog Odbora. Vjerujemo da će se radom Odbora povećati kvaliteta komunikacije, ubrzati određeni procesi, povećati dostupnost usluga koje su u sustavu podrške studentima s invaliditetom, te će u konačnici potrebna podrška biti pravovremeno osigurana.

Svi zainteresirani studenti s invaliditetom, te članovi akademske zajednice mogu se prijaviti i iskazati interes za radom u Odboru. Svi dokumenti i obrasci za prijavu nalaze se u izborniku desno.

Denis Marijon,
predsjednik

​