Prijavite se na projekt „Iskustvo zlata vrijedi”

U petom izdanju društveno odgovornog projekta "Iskustvo zlata vrijedi" Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa istudentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti.

 U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2017 mogu sudjelovati studenti u dobi od 18 do 25 godina, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice na http://bit.ly/2pQlvVE, najkasnije do 16. lipnja 2017. Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invalidnosti ili socijalnoj ugroženosti.
Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i u trenutačnoj gospodarskoj situaciji ne mogu doći lako. Inicijator projekta je 2013. godine bio Poslovni dnevnik, a nakon četiri godine uspješna održavanja projekt će se 2017. godine pratiti i na platformi Večernjeg lista.
Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je nekoliko studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki!
Studentska praksa osigurava se određenom broju studenata, ovisno o broju uključenih partnerskih tvrtki. Svaka partnerska tvrtka može osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jedan mjesec. Ovisno o potrebama i mogućnostima, jedna partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenata te u trajanju dužem od mjesec dana. Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2017. godine.
Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.
Više informacija o projektu:http://www.poslovni.hr/specijal/iskustvo-zlata-vrijedi-2017