Pridružite se panel diskusiji "Perspektiva mladih na tržištu rada"

Udruga Zamisli poziva mlade i stručnjake da se pridruže panel diskusiji koja će se održati 29.11. u Tribinama Grada Zagreba

 

Da li te zanima što se događa na tržištu rada u Hrvatskoj? Koje su tvoje prednosti kao mlade osobe koje možeš ponuditi poslodavcima? Što kažu mladi koji su prošli kroz stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa? Kako možeš unaprijediti vještine na postojećem radnom mjestu? Od kuda krenuti kao mlada nezaposlena osoba? Zašto su se neki odlučili za poduzetništvo i kakav je bio njihov put? Što možeš sve očekivati?

Ako te zanima odgovor barem na jedno gore navedeno pitanje dođi i aktivno sudjeluju na panel diskusiji na temu zapošljavanja mladih "Perspektiva mladih na tržištu rada“, 29. studenog 2017. godine (srijeda) s početkom u 11:00 sati u Tribinama Grada Zagreba, Kaptol 27. Panel diskusiju organizira Udruga ZAMISLI kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb kako bi pružila odgovore na pitanja mladih koji se nalaze na tržištu rada.

U prvom panelu će sudjelovati gđa Marija Halić, v.d. predstojnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje; gđa Aleksandra Gavrilović, nacionalna koordinatorica za Garanciju za mlade, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava; gđa Aleksandra Živković, viša stručna suradnica, Agencija za mobilnost i programe Europske unije te g. Marin Živković, voditelj programa Prava mladih, Mreža mladih Hrvatske - Croatian Youth Network koji će analizirati sadašnje probleme, ali i mogućnosti zapošljavanja mladih na tržištu rada te što je poduzeto i što se planira poduzeti radi poboljšanja njihovog položaja na istome.

U drugom panelu će sudjelovati Tanja Herceg, mag. psihologije, poduzetnica; Mateja Kušić, mag. psihologije, bivša korisnica Europske volonterske službe; Hrvoje Ćurlin, dipl. ekonomist, s iskustvom stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa i Ljiljana Ban, socijalna radnica, izvoditeljica programa Korak dalje - klub za zapošljavanje mladih u riziku od socijalne isključenosti, Ambidekster klub, koji će iz vlastitog iskustva prenijeti stvarno stanje na tržištu rada.

Predviđeno trajanje diskusije je do 14:00 sati, a moderatorica će biti Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.

Program konferencije možete pogledati OVDJE.